|
Horo.lt
|
sukurta: 2009 12 05, 20:27
Cituoti
Jaukūs pašnekesiai su karšto vyno ar gardaus kokteilio taure, kvapnios arbatos arba įmantrios kavos puodeliu rankose tik dar suartins, sušuldys vakarus... Pačios verdatės, ruošiatės, gaminatės? Iš ko? Kaip? Ar paprasčiausiai pašildote vyną...
|
| |
|
Horo.lt
|
sukurta: 2009 12 06, 11:02
Cituoti
Bandžiau ir aš prikalbinti merginas šio foromo atidaryti karšto vyno sezoną, pasidalinti receptais, bet, matyt, čia jo mėgėjų nėra .
O man jis toks iškart sugrąžinantis, priartinantis kalėdas, tai jau lapkričio gale sezoną atidariau .
O dar- milijonai arbatos puodelių per dieną
|
| |
|
Horo.lt
|
sukurta: 2009 12 06, 17:52
Cituoti
a, už lango dar ne speigai, tai kažkaip gal tas karštas vynelis ne toks dra aktualus... tuoj tuoj speigai užgrius, į rankas taurės griūte grius  
|
| |
|
Horo.lt
|
sukurta: 2009 12 07, 19:42
Cituoti
spanuolių ar bruknių kisielius man visada šventes paskanina
|
| |
|
Horo.lt
|
sukurta: 2009 12 07, 22:11
Cituoti
kai tingiu terliotis, tai "gluhwein'ą" pašildau su apelsinų žievelėm, cinamono lazdele ir gvazdikėliais
o čia būktais "tikrojo" gluhwein receptas.. nežinau, kiek tikras, bet labai skanu
Sudėtis:
3/4 stiklinės vandens
3/4 stiklinės cukraus
cinamono lazdelė
apelsinas
10 gvazdikėlių
1 (750 ml) butelis raudonojo sauso vyno.
Gamyba :
Puode maišant pakaitint vandenį, cukrų ir cinamoną.
Aplesiną perpjaut pusiau ir išspaust jo sultis į kaitinamą puodą.
Gvazdikėlius įbesti į apelsino žievę ir įmesti ją į puodą.
Kartais pamaišant kaitint apie 30 min. kol skystis taps klampiu sirupu.
Supilti vyną ir pakaitint jį (jokiu būdu neužvirint) uždengus puodo dangtį.
|
| |
|
Horo.lt
|
sukurta: 2009 12 08, 17:32
Cituoti
Greitas karštas vynas - sauso raudono vyno, prieskonių vynui, šiek tiek cinamono - ir tiek mandarinų - kiek puodelių -
į puodelį sudedate nuluptą mandariną (skiltelėm) - ant viršaus - šiek tiek cinamono --- pakaitinate vyną su prieskoniais - ir pilate į molinius puodelius (juose skaniau nei stikliniuose... ) - - skanaus ---
p.s. vietoj mandarinų tinka nedideli apelsinai ir kai kurie džiovinti vaisiai -
|
| |
|
Horo.lt
|
sukurta: 2009 12 09, 21:32
Cituoti
o jūs mandarinų, apelsinų, citrinų žieveles džiovinatės? bijau, nes nitratų ten gal pilna
|
| |
|
Horo.lt
|
sukurta: 2009 12 10, 17:31
Cituoti
ildivo 2009 12 09
o jūs mandarinų, apelsinų, citrinų žieveles džiovinatės? bijau, nes nitratų ten gal pilna

specialiai nesidžiovinu...
|
| |
|
Horo.lt
|
sukurta: 2009 12 11, 01:14
Cituoti
aš nedžiovinu..bet apelsinus ir mandarinus prieš naudojant živelė gerai nuplaunu, pašveisdama šepetėliu.
|
| |
|
Horo.lt
|
sukurta: 2009 12 11, 11:51
Cituoti
matyt čia skonio reikalas, nes tas karštas vynas man nelabai patinka, jis negaivina
|
| |
|
Horo.lt
|
sukurta: 2009 12 12, 19:39
Cituoti
jo paskirtis - sušildyti
|
| |
|
Horo.lt